Rotterdam Exclusief “Cold Case Kralingsebos”

Rotterdam Exclusief “Coldcase Kralingsebos”,

Net als vorig jaar zijn wij met de politie  het theater in gegaan.
Op maandag 5 november 2018 organiseerden wij in opdracht van de Politie Eenheid Rotterdam een gratis theateravond ‘Rotterdam Exclusief’ om een inkijk te geven in het politiewerk. Tijdens deze editie wordt ingezoomd op een bijzondere tak van de recherche: cold cases. De exclusieve theatervoorstelling vond plaats in ‘Theater aan de Schie’ in Schiedam.

In de zomer van 1993 vinden twee moorden plaats bij de homo-ontmoetingsplaats in het Kralingsebos. De slachtoffers zijn vermoedelijk doodgestoken door dezelfde dader, maar lange tijd ontbreekt ieder spoor…

Het Cold Case-Team van Politie Eenheid Rotterdam doet na 20 jaar hernieuwd onderzoek naar deze moorden, maar waarom? En hoe is het team te werk gegaan? Tijdens deze boeiende en leerzame avond van Rotterdam Exclusief wordt antwoord gegeven op al deze vragen en krijg je een inkijk in het werk van het Cold Case-team.

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. De politie hecht grote waarde aan het alsnog oplossen van dergelijke cold cases. Allereerst om recht te doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden. Daarnaast valt ook niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

Wij hebben voor deze productie alles verzorgd, van script, licht- en geluidsplan tot de regie.
Wij zijn trots op het eindresultaat! Op naar 2019!

De opbouw.

Publiek beslist mee, “straffen” lampje aan, “vrijspraak” lampje uit.