Netwerkbijeenkomst Papendrecht

Netwerkbijeenkomst Papendrecht,

Woensdag 14 november 2018 wordt voor het tweede jaar de Netwerkbijeenkomst gehouden in de PKC hal in Papendrecht. Tijdens deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst worden zo’n 400 vierdejaarsleerlingen van het VMBO van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College in contact gebracht met bedrijven uit diverse sectoren om ervaringen op te doen en kennis te maken met netwerken.

De Netwerkbijeenkomst is het derde project in het kader van LOB (=Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) naast de twee lopende projecten van het onderwijs en het bedrijfsleven, namelijk de Onderwijsroute voor het voortgezet onderwijs en de Techniekroute voor het basisonderwijs. De Netwerkbijeenkomst biedt de leerlingen de mogelijkheid om loopbaan/LOB-vaardigheden te ontwikkelen en leert ze hoe je een netwerk op kunt bouwen. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid bekijken gezamenlijk hoe dit Netwerken door de leerlingen het beste kan worden aangepakt. Het doel is steeds: zien-horen-doen.

Woensdag 14 november openen de wethouders sport en economie van de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard en Papendrecht de Netwerkbijeenkomst om 10.00 uur. Vervolgens worden drie sessies van een uur gehouden, aan elke sessie nemen 100 tot 150 leerlingen deel. In totaal hebben zich 70 bedrijven uit verschillende sectoren aangemeld.

De leerlingen bezoeken in tweetallen twee bedrijven naar keuze. Elke leerling heeft 2 keer een gesprek van 10 minuten met een bedrijf en observeert ook 2 keer. Na het gesprek kunnen de leerlingen rondkijken en kennismaken met andere bedrijven.

De organisatie was in handen van ons, in samenwerking met de Gemeente Papendrecht.
Van a tot z productie, heerlijk om te doen!

Gemeente Papendrecht, bedankt en tot 2019!

Onderstaand de “after movie”.