Alweer de 11e editie van de Bergse Plasloop

Gisteren (zondag 14 oktober) was het weer tijd voor het allerleukste hardloopevenement van Rotterdam: de Bergse Plasloop! Alweer de 11e editie van de Bergse Plasloop, met schitterend loop-weer en een recordaantal inschrijvingen.

1600 lopers aan de start van de Bergse Plasloop
Wat een prachtige dag was het tijdens de 11e editie van de Bergse Plasloop! Het zonnetje scheen de hele dag en de temperatuur lag rond de 23 graden! Ideaal loopweer. En dat voor oktober! De lopers waren allemaal super fanatiek en de sfeer zat er goed in. Maar liefst 1600 aanmeldingen (kinderen en volwassenen), een recordaantal inschrijvingen voor de 11e editie van de Bergse Plasloop. Het parcours liep langs de oevers van de Rotte en de Bergse Voorplas en de lopers werden hier massaal aangemoedigd.

Familieloop
Om 12.45 uur werd het startschot gegeven voor de Familieloop. Vele kinderen liepen met papa, mama of opa en oma 1, 2 of zelfs 3 rondjes van 800 meter. De kinderen waren enorm fanatiek! En allemaal voor het goede doel: CliniClowns!

5 km
Om 13:45 uur werd het startschot gegeven voor de 5 km door de ambassadeur van CliniClowns. In 17.09 finishte Marcel Boere als eerste over de finish, bij de vrouwen Lindsey Faken met een tijd van 18.20!

10 en 15 km
Om 15.20 uur klonk het startschot voor de deelnemers aan de 10 km. Samir Amghar liep als winnaar in 36.23 als eerste over de finish. Anouk Perey volgde niet veel later en finisht met een tijd van 39.38 als eerste vrouw over de finish. De 15 km startte eerder, om 15:00 uur. Binnen 56.38 kwam de eerste man over de finish, namelijk: Jesse de Vries. Bij de vrouwen finishte Annick Taselaar als eerste, met een prachtige tijd van 1.3.09!

Bekijk hier de uitslag van de #BPL2018
Wat een mooie tijden zijn er gelopen! Ben je benieuwd wat jouw tijd is? Klik hier voor je uitslag.

Alle deelnemers en vrijwilligers bedankt voor deze prachtige dag! De foto’s en de aftermovie kan je zeer binnenkort bekijken op de Facebook pagina van de Bergse Plasloop.

Ben jij er in 2019 ook weer bij? Meld je dan nu alvast aan voor de 12e editie van de Bergse Plasloop en blijf op de hoogte. Wij zien jou graag aan de start van de 12e editie van de Bergse Plasloop.